Beheer & Onderhoud

SBA Group is al meer dan 30 jaar dé toonaangevende partner in de golf-, sport- en groensector. Met een verregaande passie voor gras en een rijke ervaring in de golfwereld, onderhouden we op wekelijkse basis acht golfresorts in Nederland en België. Dankzij ons uitgebreide onderhoudsplan blijven de golfbanen vrijwel het hele jaar bespeelbaar en in topconditie, ondanks (weers)invloeden van buitenaf. In dit artikel nemen we u mee in de wereld van het golfbaanonderhoud. 

KWALITEIT STAAT VOOROP

SBA staat voor kwaliteit. Een goed onderhouden grasmat is namelijk essentieel voor het speelplezier van golfers. Daarom toetsen we alle golfbanen die we in beheer hebben regelmatig aan de hand van het ‘Handboek Kwaliteit Golfbanen’ van de Nederlandse Golf Federatie (NGF). Dit handboek hebben we aangevuld met onze eigen kennis en ervaring, zodat alle golfbanen die wij beheren op dezelfde, eenduidige, professionele manier worden onderhouden. Daarnaast worden onze golfbanen ook elk jaar getoetst door een onafhankelijke beoordelaar. Zo weten we zeker dat ons onderhoudsplan haar vruchten afwerpt.

DE HUIDIGE STATUS IN KAART BRENGEN MET EEN NULMETING

Wanneer SBA een golfbaan in beheer neemt, wordt er altijd eerst een nulmeting uitgevoerd. Daarmee brengen we de huidige staat van een golfbaan zorgvuldig in kaart. Hoe is het gesteld met de grasbezetting? Heeft het gras een gezonde worteldiepte? Hoe dik is de viltlaag onder de green? Afhankelijk van onze bevindingen kunnen we in overleg met de opdrachtgever een gedegen actieplan opstellen. Eventuele gebreken kunnen met passende ingrepen worden verholpen. 


REGULIER ONDERHOUD VAN DE GOLFBANEN

Na de nulmeting voert SBA Golf & Groen regelmatig nieuwe metingen uit om het effect van de uitgevoerde werkzaamheden in kaart te brengen. Als de grasmat eenmaal de gewenste kwaliteit heeft bereikt, is het natuurlijk van belang om deze optimale staat te behouden. SBA voert daarom, afhankelijk van de zorg die de baan nodig heeft en de afspraken die met de opdrachtgever zijn gemaakt, periodiek onderhoud uit. Denk daarbij onder andere aan werkzaamheden zoals het beluchten van de banen, het (verticaal) maaien of bezanden van het gras, het onderhouden van bunkers en vijvers en het draineren van de grondlaag. 


AANVULLENDE WERKZAAMHEDEN OM DE GOLFBANEN IN TOPCONDITIE TE HOUDEN

Soms zorgt de natuur voor uitdagingen. Bijzondere (weers)omstandigheden vragen dan ook om specifieke maatregelen om de golfbaan zo lang mogelijk bespeelbaar te houden. Door klimaatverandering komen buitengewone weersomstandigheden zoals extreme droogte of juist hevige regenval vaker voor in Nederland. Droogte vraagt om lokale beregeningsmaatregelen of behandeling met een ‘wetting agent’, een stof die ervoor zorgt dat het schaarse water langer wordt vastgehouden in de bovenste grondlaag. Bij extreme regenval is een goede drainage juist erg van belang om het overtollige vocht zo snel mogelijk af te drijven. Als er te veel water op de baan blijft staan, kan SBA bijvoorbeeld een extra prikronde uitvoeren, zodat het water sneller wordt afgevoerd. 

SBA GROUP DOET ALLES OM HET SPEELPLEZIER TE VERHOGEN

Het onderhoud van SBA gaat verder dan de grasmat alleen. Wat er buiten de holes gebeurt, is vaak net zo belangrijk voor het speelgenot van uw bezoekers. Denk bijvoorbeeld aan het tijdig legen van prullenbakken of het schoonhouden van de wandelpaden. SBA Golf & Groen verhuurt ook buggy’s en kan waar nodig het periodieke onderhoud daarvan verzorgen. Daarmee is SBA Group dé partner die het totaalplaatje levert.  


CONTACT OPNEMEN? WIJ ADVISEREN U GRAAG!

Wilt u meer weten over renovatiewerkzaamheden en de mogelijkheden bij SBA Golf & Groen? Neem dan contact met ons op via info@golfengroen.com of 046 - 411 3480 om een vrijblijvende afspraak in te plannen. U kunt ook het contactformulier invullen via https://sbagolfengroen.com/contact