Werken bij SBA Golf & Groen: ‘Greenkeeper is één van de leukste banen in het groen’

SBA Group onderhoudt op dagelijkse basis 18 golfbanen in Nederland en België. Om al die verschillende werkzaamheden te kunnen faciliteren, bestaat het team van SBA uit veel verschillende specialisten. Van administratie tot (hoofd)greenkeeper: een dag van een SBA’er is nooit hetzelfde. Enkele van onze collega’s vertellen je graag hoe hun dag eruit ziet en wat ze het leukste vinden aan hun carrière bij SBA.

EEN DAG IN HET LEVEN VAN EEN GREENKEEPER

Een golfbaan behoeft op dagelijkse basis liefde en aandacht om goed bespeelbaar te blijven. Daarom is het team van SBA vaak al vroeg uit de veren om de holes speelklaar te maken. 

“We beginnen ‘s ochtends met het zo snel mogelijk droog maken van de greens. Dat doen we middels maaien of sweepen. Drie keer per week verzetten we ook de holes. Daarna gaan we verder met het maaien van de overige spelonderdelen, zoals de fairway, de rough en de voorgreens,” aldus Stijn Smits, Greenkeeper bij SBA Golf & Groen.

Toch is geen enkele dag hetzelfde. Patrick Janssen, Projectleider Aanleg & Renovatie bij SBA vertelt: “Het leuke aan werken bij SBA is de diversiteit die het werk met zich meebrengt. Je bent altijd op een andere locatie, maar werkt vaak wel met een vaste, eigen ploeg.”


JEUGDDROOM OF TOEVALSTREFFER

De kans dat je op een dag wakker wordt en denkt ‘ik wil greenkeeper worden’ is niet zo heel groot. Het is nu eenmaal niet zo’n bekend beroep als bijvoorbeeld advocaat, actrice of programmeur. Toen onze medewerkers in aanraking kwamen met golfbaanonderhoud waren ze echter vrijwel meteen verkocht. 

Patrick van der Beuken, kwaliteitsmanager bij SBA, vertelt: “Toen ik jong was wilde ik graag in de bosbouw werken, alleen was daar destijds al weinig werk in te krijgen. Toen kwam ik voor een stage terecht op een golfbaan. Dat vond ik erg leuk. Dus daar ben ik gewoon verder in doorgegaan.”

Ook zijn jongere broer Rick van der Beuken werkt bij SBA en legt uit dat het werk in de golfwereld verrassend divers kan zijn: “Ik heb eigenlijk een hoveniersachtergrond, maar ik ben via mijn broer op een golfbaan terechtgekomen. Hij heeft me toen uitgenodigd om drie maanden mee te draaien en daar ben ik nooit meer vertrokken, want het is een van de leukste banen in het groen. Je bent altijd buiten, je werkt in teamverband, maar je bent ook op jezelf aangewezen. Iedereen is individueel bezig, maar je werkt toch samen aan het eindresultaat.”


PERSOONLIJKE GROEI EN KWALITEIT STAAN VOOROP

Rick is blij met de groei die hij de afgelopen jaren heeft kunnen doormaken op persoonlijk en professioneel vlak: “Uiteindelijk groei je door van greenkeeper, via assistent-hoofdgreenkeeper naar hoofdgreenkeeper. Bij SBA heb ik de mogelijkheid gekregen om me continu te blijven ontwikkelen en daarom ben ik nu projectmanager geworden. Dat is ook het mooie aan ons vak, dat je je kwaliteiten ook kan benutten en dat het ook gezien wordt door de mensen om je heen. SBA biedt je als medewerker ook de mogelijkheden en de ruimte om je kwaliteiten verder te ontwikkelen.”

Patrick Janssen deelt die mening: “Binnen SBA krijg je de mogelijkheid je sterk te ontwikkelen, of je nu greenkeeper, monteur of projectmanager bent. Door jarenlange ervaring is er veel kennis en kunde opgebouwd. Het is gewoon prettig om daarmee samen te werken. Zo bereiken we ook een hoog kwaliteitsniveau..”


IS WERKEN IN HET GROEN IETS VOOR JOU?

Bij SBA zijn we altijd op zoek naar enthousiast jong talent met passie voor golf en gras en oog voor kwaliteit. Hoofdgreenkeeper Floor Drissen legt waarom SBA Golf & Groen een veilige haven is voor nieuwe medewerkers: “SBA is een relatief klein bedrijf met een informele werksfeer. We hebben prettige collega’s, iedereen wil altijd meedenken en meewerken. Daardoor is er weinig personeelsverloop. Ik haal mijn uitdaging binnen mijn werk vooral uit ons gezamenlijke streven naar hoge kwaliteit en goede resultaten.” 

Heb jij groene vingers en lijkt het je leuk om golfbanen in topconditie te brengen én te houden? Dan is een baan bij SBA Group wellicht iets voor jou! “In nieuw personeel zoeken wij het liefste enthousiaste, leergierige mensen die bereid zijn zichzelf continu uit te dagen. Als je een passie hebt voor het leveren van kwaliteit en graag je snel thuisvoelt in een dynamische werkomgeving, dan ben je bij SBA aan het juiste adres,” aldus Patrick Janssen. 

Bekijk onze vacature Greenkeeper

Bekijk onze vacature Hoofdgreenkeeper

CONTACT OPNEMEN? WIJ ADVISEREN U GRAAG!

Heb je interesse in een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via 046 - 41 13 480, stuur een mailtje via info@golfengroen.com of vul het contactformulier in op https://sbagolfengroen.com/contact